сряда, 12 август 2009 г.

Габриел Порас


Габриел Порас е роден на 13 февруари 1968 година в Мексико сити. Винаги е искал да стане актьор, но за да угоди на семейството си, първо завършва университета, а след това започва курсове по актьорско майсторство. Кариерата си на актьор започва на 26 години в късометражния филм "Proxima salida a 50 metros". Там демонстрира актьорските си умения и почти веднага го викат в театъра за пиесата "Сън в лятна нощ" по Шекспир, а след това за "Entre Pancho Villa y una Mujer Desnuda" с Диана Брачо, която правят и в театъра, и като игрален филм, спечелил много номинации. Веднага го канят най-големите мексикански компании за сериали – Televisa и Canal 13. Габриел приема най-добрата, според него, оферта – на Аzteca за пет сериала за седем години. В света на теленовелите влиза с "La Casa del Naranjo" на Хулио Хименес. След това се появява в класиката "Tres veces Sofia" с Лусия Мендес и Омар Фиеро. Следват няколко продукции с променлив успех на Аrgos и Аzteca.

През 2003 подписва с Тelemundo за "El Alma Herida" с Итати Канторал. Сериалът е избран за най-добър за годината, а кратката връзка между Итати и Порас става повод за много слухове и скандали. През 2004 година Канторал се развежда със съпруга си Сантамарина, който от близо година поддържа връзка с колежката си Сусана Гонсалес. Сусана заявява, че е започнала връзката, защото Итати също е изневерявала с Порас. Това вбесява актрисата от "El Alma Herida" и тя заявява, че никога не е изневерявала на съпруга си, нито е излизала с женени мъже. В крайна сметка Габриел и Итати твърдят, че връзката им е започнала едва след края на сериала и след развода на Итати.

Нещастията на Маурисио Ислас се отразяват добре на Порас. Откакто заменя колегата си в "Осъдена" кариерата на Габриел тръгва във възход. Много хора не приемат замяната на Ислас, но постепенно Порас се налага в ролята и дори изглажда отношенията си с приятеля си Маурисио Ислас. "Беше ми трудно да приема ролята, защото познавам Маурисио, приятели сме. Не мисля, че беше подходящ начинът, по който получих ролята на Даниел в "Осъдена", затова се опитвах да я изиграя като Маурисио, да приличам на него. Той вече беше създал персонажа и аз се стремях да го запазя същия. Не съм говорил с Маурисио по въпроса тогава, защото той беше под домашен арест, но по-късно имахме възможност да го обсъдим и се разбрахме". Запомнящи се са коментарите на Порас относно скандала за предполагаемата сексуална връзка между Ислас и Хенесис Родригес: "В Мексико и в Латинска Америка по принцип, бащата говори с мъжа, зашлевява го няколко пъти и му казва да не се забърква с дъщеря му и това е". Порас за кратко е двойка с колежката си от сериала Лис Гаярдо, но й изневерява с Итати и двамата се разделят.

След професионалния успех за пълното щастие на Порас му липсва само Итати да му каже "да" на предложението да се оженят. "Очарова ме тази жена, тя е страхотна и искам да живея с нея и децата й в новата ми къща в Мексико". Но скоро двамата се разделят, като Итати твърди, че остават добри приятели, но Порас споделя пред пресата, че тя му липсва и не я е преодолял.

Следващите няколко години Порас се отдава на киното, като едва през 2006 се завръща към теленовелите. Тогава си партнира със Соня Смит в главните роли в сериала на Venevision "Olvidarte jamas". И тук, както често се случва, романтичната връзка между героите се пренася и в живота. Габриел и Соня се влюбват и скоро отпразнуваха втората си годишнина като щастлива двойка.

Отново през 2006 Габриел участва в още един сериал – "Campeones de la vida". През 2007 се завръща в Телемундо в "Зрънце любов" като Леонардо Сиснерос, мъж, който трябва да се бори със сина си за любовта на живота си. "Според мен това е един необикновен герой, сериалът е с отлични актьори и необичайни и напрегнати проблеми. Не ме интересуваше, че трябва да си слагам сива коса и да играя по-възрастен от мен герой". Габриел вече има и бъдещи предложения – за един игрален филм и за театър в Богота, но първо иска да се отдаде на малко заслужена почивка.

През 2008 година изигра две отрицателни роли в теленовели на компания Телемундо - едната в "Силикон за рая", където си партнира с Катрин Сиачоке, Кармен Виялобос и Айлин Мухика, а другата в "Лицето на другата" с Елизабет Гутиерес, Мартин Карпан, Габи Еспино и Марица Родригес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар