сряда, 12 август 2009 г.

Мартин карпан


Детството на чаровния аржентински актьор е било тежко. Но причината не са дрязги в семейството или бедност, а затворения му характер. Докато другите хлапета лудували на улицата, Мартин си седял мирно и тихо в стаята, потънал в своя измислен свят. Приятелите му били не реалните му връстници, а въображаеми герои. Игрите му били да си измисля сценарии за зрелищни битки.

Още в гимназията, Мартин Карпан решил, че иска да стане актьор. Но съзнавайки, че родителите му очакват нещо "по-сериозно", той се записал да учи за инжинер, а после и хотелиерство и туризъм. След две години обаче се отегчил и от двете "много перспективни специалности" и ги зарязал. Докато реши какво да прави по-нататък, започнал работа като координатор на ученически екскурзии.

По онова време го завладява друга мания - музиката. Този път родителите му го насърчили и дори му купили китара, но както самия той признава "свирех толкова зле, че не знам как ме издържаха съседите". Започнал да учи актьорско майсторство. Така му се отворили възможности да се снима в доста телевизионни реклами. Големият пробив Карпан прави през 1997 година, когато се явява на кастинг за филм. От продукцията търсели непознато, но запомнящо се лице, и се спрели на Мартин. За дебютното си киноучастие актьорът получава приза "Сребърен кондор" на аржентинската асоциациа на кинематографистите. След това Карпан се снима в още няколко филма, но истинска слава му носят сериалите.

Макар и с вече утвърден имидж, по предному свенливият Мартин отново се записал на уроци по актьорско майсторство. И през 2003 година получава предложениет от Колумбия да изиграе главната роля в сериала "Истинския Родриго". Така актьорът се установил да живее в тази страна. Сред причините за това една се откроява много отчетливо - "Колумбийките са много красиви. Носят нещо тропическо в себе си, имат неустоими извивки".

Няма коментари:

Публикуване на коментар