сряда, 12 август 2009 г.

Химена Дуке


Както още доста известни звезди от теленовелите, Химена Дуке започва кариерата си в риалити шоуто на Телемундо "Protagonistas de Novela". Там сред талантливите й съквартиранти са Ерик Елиас (Николас от "Буря в рая", Ренсо от "Зоро"), Уилям Леви (Васко от "Изпепеляваща страст", Лари от "Заложница на съдбата"), Елизабет Гутиерес (Ана Лусия от "Лицето на другата", Мариана от „Купена любов”), Анхелика Селая (Росалба от "Марина", Химена от "Сребърните ангели"), Мишел Варгас (Валерия от "Вдовицата в бяло", Лайла от "Сребърните ангели") и др. Влизането й в риалитито не е случайно, тя от малка изпитвала влечение към актьорското изкуство и непрекъснато играела, дори плачела без причина, само за да докаже, че може.


Израстнала е без баща, родителите й се разделили още когато била много малка, но тя е много благодарна на майка си за грижите и отдадеността, с която я е отгледала. Именно фактът, че един ден майка й решава да започне на чисто и да се преместят в Маями, дава на Химена възможността да се пробва в риалити шоуто. Тя не го спечелва, но въпреки това то й отваря някои врати. Тя участва в много рекламни кампании, става лице на четири марки бельо, пътува много покрай рекламите. През 2007 г., след като е участвала в няколко епизода на "Decisiones", тя най-накрая получава и първата си роля в теленовела. Химена изиграва Мария в "Чужди грехове".

"Тя е момиче, което преминава през толкова неща в живота си, че страда много, най-вече със случващото се със семейството й и баща й", разказва Химена за героинята си. Тя сподели, че в истинския живот никога не й се е налагало да се справя с мачизма на някой мъж, както е с Мария. Но все пак има нещо общо с персонажа си: "Мария е силно момиче, като мен, което никога не се е страхувало от предизвикателствата. Мисля, че също като нея и аз съм страдала от семейни проблеми. Когато бях малка родителите ми се разведоха и това доста ми въздейства. Превъзмогнах го като взех пример от силата на майка ми. Никога не ме е било срам да кажа, че когато бях в училище, трябваше да продавам храната, която тя готвеше, за да помагам финансово на дома ни", разкрива актрисата, която в момента е самотна майка.

Въпреки съветите на майка си да не се влюбва по време на участието си в риалити шоуто "Protagonistas de Novela", Химена го прави и започва връзка с колегата си Кристиан Карабиас, от когото ражда син Кристиан младши. Но след това той заминава за Мексико да продължи актьорската си кариера, а тя остава в Маями и така се разделят, като разбира се, бащата продължава да поддържа контакт със сина си.
След края на снимките на "Чужди грехове", където ролята на Дуке не продължава дълго, тя заминава за Ню Йорк, за да учи във филмовата академия там, подготвяйки се за нови възможности в тази област. И те наистина не закъсняват. През 2008 г. чаровната актриса се снима паралелно в две продукции – "Valeria" на Venevision International и "Лицето на другата" на Телемундо. В първия тя е непокорната и проблемна сестра на главната героиня (Алехандра Ласкано), а във вторият е съвестна студентка по медицина, която започва да работи като танцьорка в нощен бар в търсене на изчезналата си сестра Ана Лусия (Елизабет Гутиерес).

Пред екипа ни Химена сподели, че смята и занапред да продължава с актьорството: "Обичам това, което правя, и ако имам благословията да правя това за цял живот, разбира се, че ще го направя. Това е моето нещо и това, което ме прави щастлива!". Очаквайте в някой от следващите броеве на онлайн списанието ни Telenovelas Fans Bulgaria цялото интервю, което направихме с актрисата

Няма коментари:

Публикуване на коментар