сряда, 12 август 2009 г.

Карла Монрой


Карла Монрой е родена в Гуаяма, Пуерто Рико. Учила е комуникации в Universidad del Sagrado Corazon в Сантурсе, Пуерто Рико. През 1995, едва на 14 години, участва в конкурса Мис Тийн Борикуа и става първа подгласничка на победителката. Оттук идва интересът й да стане модел и през 1996 започва уроци в модната агенция Refine. Участва в конкурса Cara de Imagen и там отново става първа подгласничка.

Така започва кариерата й на професионален модел. Позира за много известни пуерторикански списания, като Buena Vida, Imagen, Agenda de Novias, както и много други. Освен това пише статии за мода и красота в много списания, между които Tiempos.
След това се появява нов интерес в живота й – телевизията. През 1997 й дават възможността да рекламира известна марка бира. През 2000 става репортерка в телевизионното ток шоу "Andra Pal Cara", излъчвано от Univision. В средата на същата година е водеща на риалити шоу заедно с Ектор Маркано, наречено "Buscados". През 2001 е водеща на друго телелвизионно предаване за интервюта и новини – "E-ritmo T.V.", в което интервюира международни звезди като Шайен, Алехандро Санс, Раул ди Бласио, Алваро Торес и др. Актьорството е голяма страст на Карла още от малка и изиграва главните роли в два игрални филма за телевизията: "Mas alla del limite" и "Fuego en el alma".

Освен това участва в рекламна кампания за превенция на заразяването с ХИВ заедно с Карлос Естебан Фонсека. След това пътува за Акапулко, Мексико, където е гостуваща водеща на предаването "Caliente" на Univision.

След това Карла става водеща на сутрешното радио предаване "Arriba" по радио Onda 94 заедно с опитния водещ Франки Джей. Продължава да прави репортажи и за предаването "Anda Pal Cara". Освен това става рекламно лице на мобилните телефони Centennial в Пуерто Рико. През 2004 написва, режисира и участва в телевизионния филм "Yo creo en Santa Claus" с Лорел Креспо и Лу Бриел. Към края на годината получава епизодична, но важна роля в теленовелата на Телевиса "Inocente de Ti" с Валентино Ланус.

През 2006 Монрой получава главната роля в заснетия в Пуерто Рико сериал на Телемундо "Duena y Senora", където й партнира Анхел Виера. Участват още Гладис Родригес и Браулио Кастильо-син. Карла се сблъсква с много актьорски и емоционални предизвикателства в трите етапа, които преминава героинята й: невинност, мъчения и отмъщение. Тя казва за ролята си на Адриана Кампос, че "никога няма да получа толкова хубава, толкова богата и изискваща роля като тази".

През 2007 на Карла е поверена отрицателната роля в друга теленовела на Телемундо – "Сладка тайна" с Карлос Понсе и Хенесис Родригес. На 25 юни 2007 за тази роля Карла е наградена за Най-добра злодейка от наградите "Premios Sin Limite". След края на сериала Карла се снима във филма на Хорхе Луис Рамос и Висенте Кастро "El Despertar". В тази история Карла играе Диана Монтеро, жена, която преживява любовно разочарование и решава да прекара Коледата в Пуерто Рико, за да забрави за това.

Тя имаше възможност да се изяви и като водеща в сутрешното предаване на Телемундо "Cada manana". Карла често участва в кампании за превенция на рака на гърдата заедно с приятелката си Адамари Лопес, която успя да се пребори с тази болест.

Следващата роля на чаровната пуерториканка е в "Лицето на другата", където си партнира с Елизабет Гутиерес, Мартин Карпан, Марица Родригес и др. Героинята й Исабел е силна и интелигентна жена и най-добра приятелка на главната героиня Мариана.

Въпреки че бяха обявили сватбата си за 2009, на 28 ноември 2008 г. Карла Монрой и певецът Томи Торес се ожениха тайно в Лас Вегас. По-рано актрисата беше заявила, че за нея това е много важно събитие и иска и най-близките й хора да са до тях, но явно и романтичното бягство се оказа достатъчно добро, а и двойката, която е заедно повече от три години преди брака си, все пак имаше красива церемония.

Няма коментари:

Публикуване на коментар