сряда, 12 август 2009 г.

Сули Монтеро


Когато се заговори за впечатляващи злодейки от теленовелите, непременно трябва да се спомене името на Сули Монтеро, блеснала в множество и разнообразни отрицателни роли. Кариерата си в теленовелите започва в Маями. През 1990 г. тя изиграва ролята на Антония в "El Magnate" и теленовелата заема лидерското място по рейтинг, и то във времена, когато сериалите се продавали в чужбина предимно от страни с традиции в този жанр, като Мексико и Бразилия. "Преди си купувахме готови продукти, а после започнахме да правим свои – говори Сули. – Продукциите от Маями са просто невероятни. Създадените там теленовели имат успех на много места по света. Но преди повече от 20 години, когато започнахме да снимаме теленовели в Маями, все още бяхме като пеленаче в сравнение със страните, които се занимаваха с това от десетилетия."

Първата теленовела извън Маями, в която участва кубинката, е перуанската продукция "Cosas del amor" с Диего Берти и Марикармен Регейро. Всъщност Сули остава в Перу няколко години и снима още една теленовела в тази страна – "Estrellita". Актрисата споделя, че е била приета много добре от перуанците и се е наслаждавала на престоя си там. Относно това какво смята за събирането на актьори от различни националности с различни акценти в една продукция, Сули смята, че зрителите забелязват акцентите само когато те са съвсем в разрез с персонажа, който актьора играе. "Страната ни е многонационална и такива трябва да са и теленовелите. Ето, например, Лусия Мендес, която е мексиканка, изигра кубинска емигрантка в "Мариелена". Така че всичко е възможно."

Въпреки участието в много теленовели от Маями и Перу, международната известност за актрисата идва с ролите й в сериалите на Телемундо. Първото й сътрудничество с тази компания е през 2002 г., в снимания в Бразилия "Vale Todo", римейк на едноименния бразилски сериал от 1988. Когато през 2004 г. Кико Оливиери й предлага ролята на Росалия Риобуено в "Осъдена", Монтеро веднага приема, защото това й дава възможност да се върне в Маями, който счита за свой дом.

Любимата й роля е превъплъщението й във "Вдовицата в бяло", където си партнира с Итати Канторал, Франсиско Гаторно, Флавио Кабайеро, Лилибет Морийо и др. "Доня Перфекта е серозна, егоистична и властна жена, но човек може да я разбере. В този сериал няма злодеи и ангели. Всеки персонаж е многопластов и на мен ми доставя огромно удоволствие да играя такава жена." "Вдовицата в бяло" е един от най-гледаните сериали от испаноговорящата публика в САЩ и води Сули Монтеро към нови възможности. Оставайки в Маями, тя се снима за продуцираната от Venevision теленовела "Купена любов". Героинята й Хертрудис е зла и огорчена жена, която е трябвало да преживее разочарованието мъжът, който обича, да се влюби в дъщеря й, и затова сега мрази внука си Уили, плод на тази връзка. В сериала участват Хосе Анхел Ямас, Елизабет Гутиерес, Марджори де Соуса и др.

През 2008 г., съвсем скоро след приключването на снимките на "Купена любов", Сули отново се върна в редиците на Телемундо за нов проект - теленовелата "Лицето на другата", където в главните роли са Елизабет Гутиерес и Мартин Карпан. Монтеро е била и учителка по актьорско майсторство в риалити предаването "Protagonistas de Novela 2", където участват Анхелика Селая, Мишел Виет, Уилям Леви, Елизабет Гутиерес, Ерик Елиас, Химена Дуке и др.

Сули споделя, че й харесва да играе злодейки. "Именно те плетат интригите и следователно правят сюжета на сериалите по-интересен." Но в истинския живот Сули никак не е злодейка, тя е мила жена и майка. "В Маями знаят какъв човек съм и мога спокойно да се разхождам по улиците: никой не крещи след мен: "Как можеш да си толкова зла", а когато отида в страните от Латинска Америка, това често се случва. Но това ме радва."

Няма коментари:

Публикуване на коментар